Bedre arbejdsliv i almen praksis
Projektets formål

Projektets formål har været at bidrage til et godt arbejdsliv for almen praktiserende læger i Danmark. Projektet er afsluttet og godkendt pr. juni 2022.

Projektets mål
  1. Skabe overblik over de konkrete udfordringer, der er i almen praksis, når 39,9 % har moderat udbrændthed og 9,9 % alvorlig udbrændthed ifølge PLO (2020).
  2. Udføre aktiviteter, der kan hjælpe almen praktiserende læger.
  3. Evaluere indsatser og effektiviteten af dem.
  4. Udbrede viden til de almen praktiserende læger om, hvad der har virket.
Ønsker I et bedre arbejdsliv i jeres praksis?

Vi arbejder videre med de erfaringer og indsigter, som vi har opnået gennem projektet. Flere praksis er i gang.

Kontakt Mikael Elkan på

T. +45. 23 96 10 30

Hent materialer

Det er gratis at hente rapporten og øvrige materialer her. De kan også findes hos Velliv Foreningen.

Projektets baggrund

Projektet tog udgangspunkt i PLO's rapport fra Aarhus Universitet, der bl.a. i 2016 viste at 25 % af alle almen praktiserende læger ville stoppe i morgen, hvis de havde et alternativ. Rapporten er blevet gentaget og er udsendt til almen praktiserende læger i 2020, der overordnet viste det samme.

Statens 2030 plan for almen praksis taler i en retning, hvor flere opgaver lægges ud til almen praksis, som første kontaktpunkt for borgerne. Flere opgaver, mere personale og både flere ældre patienter samt mere monitorering. Det er særligt detaljeret beskrevet under Ellen Trane Nørbys tid som minister.

Fremtidens opgaver kræver kompetencer inden for organisering, samarbejde og ledelse. Men der er ikke lavet kvalitative studier eller indsatser, der afdækker de faktiske problemer og mulige løsning - samt hvad der virker.

Projektets fokus er at undersøge udfordringer i almen praksis, og derefter at indføre tiltag, der kan styrke og afdække, hvad der har en effekt. Projektet vil derefter udbrede sine resultater til almen praktiserende læger, så alle kan få glæde af den viden. Alle resultater og materialer offentliggøres her på siden og leveres til Velliv Foreningen, der har støttet projektet.

Projektet gennemføres af ELKAN, der har modtaget bevillingen fra Velliv Foreningen. ELKAN har arbejdet med organisationer, ledelse og udvikling siden år 2000. Projektet blev gennemført af Elkans ejer, 3 ansatte og 2 eksterne.

ELKAN ejes af Mikael Elkan, der kan kontaktes på tlf. 23 96 10 30


Ønsker I et bedre arbejdsliv i jeres praksis

Kontakt Mikael Elkan, hvis I har interesse i at høre mere om et bedre arbejdsliv i almen praksis.


Podcast

En af projektets helst store succeser har været projektets podcast, hvor du har kunnet følge med i projektets udfoldelse og indsigt.

Podcasten er kommet i en række afsnit, hvor indholdet for hvert afsnit i høj grad har formet sig efter resultaterne og de emner, som kommer frem, som en følge af projektet.

Lyt med, når vi dykker ned i udfordringer og løsninger i almen praksis.